מוצרים למטבח כדאי לחפש מחבת עם בסיס כבד.

זאת על מנת להבטיח שהאוכל שלכם לא יישרף ויידבק לתחתית התבנית.

כדאי גם לקבל אחד עם ציפוי מונע הידבקות.

הסיבה לכך היא שיהיה קל יותר לנקות אותו ולא תזדקק לכמות שמן בעת הבישול.

מחבת היא סוג של מחבת, עשויה בדרך כלל ממתכת, עם דפנות נמוכות שמקלות לזרוק מזון.

מחבתות הן בדרך כלל עגולות ועמוקות עם תחתית שטוחה.

מחבת היא אחד הכלים החשובים ביותר במטבח, שכן היא משמשת לטיגון, צריבה וערבול מזון.

כלי זה קיים במשך מאות שנים וראה שינויים רבים לאורך זמן. ככל שהמטבח מתפתח, כך גם המחבת מתפתחת.

המאפיינים החשובים ביותר שיש לחפש במחבת טובה הם משקלו ומשטח הנון-סטיק שלו.

הנה עוד מאמרים שכדאי לכם להכיר: 

מוצרים למטבח בשביל חיי נוחות במטבח
מוצרים למטבח

מוצרים למטבח מחבתות טובות לשימוש

חלק זה ידון במחבתות הטובות ביותר לשימוש לטיגון.

המחבת הראשונה לדון בה היא מחבת הנירוסטה הלבשת הכל.

מחבת זו די יקרה ויש לה משטח נון-סטיק.

ניתן להשתמש בו על כל משטחי הבישול, כולל אינדוקציה, גז, חשמל וקרמיקה.

המחבת השנייה לדיון היא מחבת הטיגון ThermoSpot Professional Nonstick T-fal.

למחבת הזו יש גם משטח נון-סטיק וניתן להשתמש בו על כל משטחי הבישול מלבד אינדוקציה.

מוצרים למטבח האם זה בריא לטגן במחבת?

טיגון במחבת הוא אחת הדרכים הנפוצות ביותר לבשל אוכל.

זה מהיר, קל וטעים. אבל האם זה בריא?

ישנם יתרונות רבים לטיגון במחבת.

טיגון מזון במחבת יכול להוסיף טעם למנה שלך מכיוון שהוא מעניק למזון את הטעמים הטבעיים של השמן או השומן. ז

ה גם עוזר לך לקבל קצוות פריכים על המנה שלך שלא ניתן להשיג באמצעות שיטות בישול אחרות.

אבל לטיגון במחבת יש גם חסרונות.

כשאתה מטגן אוכל, אתה מוסיף שומן וקלוריות לארוחה שלך שיכולים להוביל לעלייה במשקל ולמחלות לב לאורך זמן.

ואם לא תשתמשו בכמות מספקת של שמן או שומן בזמן הבישול, אז הארוחה שלכם תצא יבשה ולא מעוררת תיאבון, מה שפוגע בחוויה לכולם ב-

לא פעם אנו שומעים שטיגון במחבת אינו בריא, אבל האם זה באמת נכון? בואו נסתכל על כמה מהעובדות הקשורות לנושא זה.

טיגון במחבת יכול להיות בריא אם משתמשים בשמנים הנכונים ומבשלים בטמפרטורה הנכונה.

הסיבה לכך היא שטיגון יוצר חום שיכול להרוג חיידקים ולעזור להסיר רעלים מהמזון שלך.

זה גם יוצר שומן הדרוש למוח ולגוף שלנו.

עם זאת, טיגון ארוך מדי או שימוש ביותר מדי שמן עלול להפוך את האוכל שלך לא בריא.

מחבתות מגיעות בכל הצורות והגדלים השונים, אך כולן נועדו לבשל מזון במהירות על אש גבוהה כאשר מוסיפים שמן או חמאה למחבת.

איזה מחבת הכי מומלצת?

זו שאלה שנשאלה על ידי אנשים רבים. אבל התשובה לא קלה כמו שהיא אולי נראית.

יש הרבה מחבתות בחוץ, ולכל אחת יש את החוזקות והחולשות שלה.

הדבר הראשון שיש לקחת בחשבון בבחירת מחבת הוא גודל המטבח שלך.

אם יש לך יותר מקום אז אתה יכול לקבל מחבת גדולה יותר, אבל אם לא אז תצטרך לבחור אחד שהוא יותר קומפקטי ומתאים יותר למטבח שלך.

הדבר הבא שצריך לחשוב עליו הוא איזה סוג של אוכל אתה מתכנן לבשל במחבת.

אם אתה רוצה לבשל משהו שצריך הרבה שמן או רוטב, אז עדיף לקבל מחבת טפלון כדי שזה לא יידבק בזמן הבישול.

בבחירת מחבת, חשוב לדעת איזה סוג בישול תעשה.

לדוגמה, אם אתה מבשל משהו שאין בו הרבה נוזלים או שומן,

אז מחבת טפלון תהיה האפשרות הטובה ביותר.

עם זאת, אם אתה מבשל משהו עם הרבה נוזלים או שומן בתוכו (כמו ביצים מטוגנות), אז מחבת ברזל יצוק לא מרופדת עשויה להיות האפשרות הטובה יותר.

הרבה אנשים מבולבלים באיזו מחבת הכי כדאי להשתמש בבישול.

האמת היא שזה תלוי בסוג האוכל שאתה מבשל.

למחבתות שונות יש יתרונות וחסרונות שונים.

לדוגמה, מחבת מברזל יצוק היא בעלת שימור חום גבוה וניתן להשתמש בה לצריבה או לטיגון,

אך יש לתבל אותה תחילה לפני השימוש בה.

אם אתה רוצה תבנית שיכולה לעבור מכיריים לתנור, תבנית נירוסטה עשויה להיות טובה יותר.

מחבת טפלון מושלמת לביצים או דגים אבל לא כל כך טוב עם בשר כי הם לא משחימים גם כן.

סעיף זה יעזור לך לעשות את הבחירה הנכונה בעת רכישת מחבת חדשה למטבח שלך.

נגישות